Fetish

A klub területén csak a koedukált öltözőig és az ott található ruhatárig juthatsz el utcai ruhában. A buli területére csak azok léphetnek be, akik betartják a dresscode előírásait, amit a parti bejáratánál ellenőrzünk. Nem jár visszatérítés annak, aki az öltözködési szabályokat nem tartja tiszteletben!

 

Ha tudni akarod, hogy megfelel-e az öltözéked a Fetish dresscode-nak, ezt a három kérdést tedd fel magadnak:

1. Más bulikban ujjal mutogatnának rám?

2. Bizonyítja a külsőm, hogy képes voltam kívül hagyni a társadalmi konvenciókat?

3. Élményt adok az öltözékemmel a közösségnek?

Ha 3 egyértelmű igen a válasz, akkor megnyugodhatsz. Ha csak kettő, akkor inkább kérdezz!

Ha csak egy, akkor gondold újra az öltözéked!

 

Tapasztalataink alapján külön is kiemeljük, hogy biztosan nem jutsz be:

– Hétköznapi, utcai öltözékben

– Pasiként sima félmeztelen felsőtesttel, izgalmas kiegészítők nélkül

– Farmernadrágban vagy terepmintás egyenruhában

– Ha vitatkozol a dresscode ellenőrrel

 

Tanácsaink:

– Engedd szabadjára a fantáziádat, de jó kapaszkodó lehet, ha az alábbi tematikákon belül gondolkodsz: Fetish-Erotic, Fetish-BDSM, Fetish-Burlesque, Fetish-Goth, Egyenruha (kivéve hadászati), Fetish Glamour, Body Art, Fetish Animal, Cross-Dress, Medical, Fetish Steam-Punk, Barokk

– Előny, ha a következő anyagokat választod: Latex, lakk, bőr, műbőr, lycra, spandex, fém, műanyag, átlátszó, háló, csipke.

– Az emberi bőrt is szépnek tartjuk, jöhetsz félmeztelenül vagy meztelenül is, ha feldobod izgalmas kiegészítőkkel. De takarhatod is tetszőleges pontjaidat “black tape”, folyékony latex, testfesték vagy szexi fehérnemű segítségével.

– Választhatod különféle szerepjátékok öltözeteit is, pl. ápoló, diák(lány), prosti, rab(nő), macska, kutya, póni, playboy nyuszi.

– Ha mégis a klasszikus eleganciához ragaszkodsz, akkor régi korok elegáns viseletei mellett kibúvóként szóba jöhet a black tie öltözék is. Sőt, elhagyhatod belőle az inget, de persze a csokornyakkendőt nem, az elengedhetetlen része ennek a stílusnak.

– Az arcodat takarhatod különféle maszkokkal, gázálarccal, velencei maszkkal, extrém sminkkel.

Ne célozz a minimumra! A megfelelő öltözékek száma végtelen, és vendégeink fantáziája mindig tovább bővíti az opciókat. Ennyi lehetőségre mi sem tudunk pontos határt definiálni, ezért vannak olyan esetek, amikor a dresscode ellenőr pillanatnyi szubjektív megítélése számít. De ha az alsó határokat feszegeted, megeshet, hogy egy adott öltözetben egyszer még becsúszol, máskor meg nem. Nem hivatkozási alap, hogy múltkor beengedtek így, és az sem, hogy szerinted valaki másnak az öltözéke sem különb.

 

Külön is felhívjuk rá a figyelmet, hogy a fekete farmer is farmer. Nagy ritkán – ha nagyon meggyőző összeállítás szerves része – a dresscode ellenőr kivételt tehet vele, de ez nem jelenti, hogy lekerült volna a tiltólistáról.

 

Akinek nem elég extrém az öltözéke, annak a helyszínen ruha helyett „black tape-et” tudunk biztosítani, hogy kellő kreativitással feldobhassa külsejét.

 

Ötletek 

A legegyszerűbb szexi ruhadarabból is lehet fétis öltözet egy kis fantáziával! A fetish dresscodenak való megfelelés NEM a pénzen múlik. Fillérekből létrehozhatók szexi és egyedi outfitek, ezekhez is találsz ötleteket az alábbi kereső kifejezésekkel, ha a google segítségével vadásznál inspirációra. A ruházat nem minden feljövő képen felel meg a party elvárásainak, de rengeteg ötletet meríthetsz belőlük:

Fetish clothes / Fetish clothes man

Kinky clothes / Kinky clothes man

Extreme gothic clothes

Burlesque fetish

Body Art fetish

Drag Queen

Steam-Punk Fetish

Club Kid

Avant garde clothes

 

Milyen a jó cipő egy fétis partira?

– Elsősorban olyan, mint az outfit többi része: amitől leesik az állunk. A cipő ugyanúgy része a fetish öltözéknek, mint a többi ruhadarab, fordíts ennek a kiválasztására is energiát! Ha valami egyediben, lenyűgözőben jössz, amire másutt ujjal mutogatnának (de nem az igénytelensége miatt), akkor nyert ügyed van. Ha nem találsz a ruhatáradban különlegesen extra cipőt, és az egyszerűbb megoldások közül választasz, akkor kiemelten ügyelj rá, hogy az öltözéked többi része kifogástalan legyen, és azért a cipőd se tegye tönkre az összképet.

– A női cipők között nagyobb a választék a láb szépségét kiemelő magas sarkú cipők, platformos különlegességek, combcsizmák és társaik között. Ezek a darabok férfiak lábán is biztosítják a bejutást.

– Mindenki számára alkalmas, univerzális megoldásként a fétis partik egyik leggyakoribb cipője a bakancs, lehetőleg fényes bőrből vagy műbőrből. Nem a márka a lényeg, hanem, hogy az öltözéked méltó kiegészítője legyen.

– Az elegancia is jó irány lehet: ami a black tie dress code-nak megfelel, abban jó eséllyel a mi partinkra is bejutsz.

– Na de mi a helyzet a tornacipők, edzőcipők világával? Általában nem szívesen látjuk őket. Megértjük, hogy kényelmesen szeretnétek bulizni, de egy igénytelen tornacipő sokat ront az összképen. Az elmúlt évek során mégis többeknek sikerült már ezen a téren is elég nagyot villantani ahhoz, hogy a dresscode ellenőr úgy érezze, az adott eset mégis a kivételek közé tartozik, az első kategóriába, amitől leesik az állunk. Ilyen volt a metálszínű edzőcipő, a több színben teljes talpán körben világító tornacipő, a fényes bőr edzőcipő, vagy a fekete platformos edzőcipő fém és lakk betétekkel. És létezik olyan stílus is, ahol a nagyon extrém, minden részletében tökéletes full fétis öltözék szerves része egy adott tornacipő – de az ezzel való kísérletezést csak olyanoknak ajánljuk, akik nem a mi leírásunkból ismerik meg ezt a világot.

Gyakori félreértések

A dresscode a parti egész időtartamára érvényes. Nem elég, hogy bejutottál, később is csak a parti területén kívül viselhetsz hétköznapibb outfitet.

Bár a párod remek öltözéke rád is jó fényt vet, a dresscode mindenkire egyénileg vonatkozik.

Minden öltözék elbírálása egyedi. Az, hogy egy adott összeállításban kivételt tettünk, és beengedtünk egy-egy nem tökéletes ruhadarabot, még nem jelenti, hogy az mostantól megfelel a dresscode-nak és mindenki bejut hasonlóban.

Lehet, hogy múltkor még épp becsúsztál egy nem igazán megfelelő öltözékkel, de ne számíts arra, hogy legközelebb is sikerülni fog. Érdemes úgy megválasztani az outfitedet, hogy az a legszigorúbb dresscode ellenőrünkben se ébresszen kételyt.