SZABÁLYOK

A belépés szabályai

A Ministry of Freedom klub eseményeire kizárólag az léphet be, aki

– 18. életévét betöltötte, és ezt személyi igazolvánnyal (egyéb hivatalos, eredeti okirattal) tudja igazolni.

– Az adott eseményre online előregisztrált.

– Betartja az adott esemény dresscode-ját. Ha bizonytalan vagy, írj nekünk, küldj fotót, és visszajelzünk, hogy megfelel-e az öltözeted.

– Nem áll alkohol vagy kábítószer hatása alatt.

– Nem lett korábban eltávolítva a rendezvény helyszínéről.

– Nem visz be közbiztonságra veszélyes tárgyat, élelmiszert, italt, alkoholos italt a Rendezvény területére.

A részvétel szabályai

A Ministry of Freedom klub eseményeiről kizárható, aki

– Fedetlen kamerájú telefont tart magánál a rendezvény területén, vagy bármely más eszközzel megpróbál fotót készíteni.

– Jóváhagyás nélkül közeledik máshoz, valakit annak akarata ellenére érint meg szándékosan.

– Előítélettel viseltetik mások iránt, tiszteletlen másokkal.

– Agresszívan viselkedik.

– Nincs beszámítható állapotban.

– Nem tartja be az esemény egyedi szabályait.

A klub speciális szabályai

– Játék végén a bútort töröld át, a használt óvszert és a csomagolását is mindig dobd ki a szemetesbe!

– Vigyázz a bútorok állagára, óvd őket az éles tárgyaktól, ne lépj rájuk cipőben, különösen ne tűsarkúban!

– Ha használod a kitett játékokat, akkor utána tisztítsd meg, és ugyanoda tedd vissza!

– A klub területén tilos a dohányzás (beleértve a különféle E-cigarettákat is). Ha rágyújtanál, kérdezd a stábot, hogy ezt hol teheted!

– A részegség nem menő. Ha fogyasztasz a bárban, azzal segítesz rentábilissá tenni az estét, de ha azt látjuk, hogy ittas vagy, a te érdekedben nem adunk el neked alkoholt.

– Semmit se dobjatok a WC-be a WC-papíron kívül, mert könnyen eldugul!

– Ne a WC-ben szexeljetek! A vendégtérben rengeteg bútor alkalmas erre, nem úgy, mint a WC-deszkák, amik közül jó pár megsínylette már a túlzott igénybevételt.

– A játékok egyezményes biztonsági szavai a Piros és a Sárga. Piros esetén azonnal véget ér a játék, Sárga esetén csak azt ne folytasd, amit éppen csinálsz.

– A klub területén nyílt láng használata tilos. Ha fellépőként kivételesen pl. gyertyát használnál, kérj rá egyedi jóváhagyást a klubvezetőtől!

– A klubban nem engedélyezettek az olyan játékok, amik vérrel vagy széklettel járnak. Ha egy fellépés során kivételesen pl. tűt használnál, kérj rá egyedi jóváhagyást a klubvezetőtől! Egyéb nedves játékok is csak a piszoárok melletti zuhanyzóban megengedettek.

– Otthon borotválkozz, ne a klubban szabadulj meg a felesleges testszőrtől! Ha egy fellépés része a nyilvános borotválás, kérj rá egyedi jóváhagyást a klubvezetőtől!

– Az eseményen a saját felelősségedre veszel részt. Mindig ügyelj a magad és a többiek biztonságára!

Viselkedési kódex

A fenti zéró toleranciás szabályokon kívül az alábbi illemszabályokat is tartsd be, hogy ne válj nem kívánatos vendéggé a közösségben:

– Mindig szeretettel, tisztelettel és nyitottan fordulj a másik felé, és törekedj rá, hogy semmilyen módon ne hozd kellemetlen helyzetbe! De azt is fogadd el, ha ő valamiért nem tud nyitott lenni rád!

– Soha ne tégy negatív megjegyzést mások külsejére vagy vágyaira!

– Mások játékára tekints úgy, mint egy szent ceremóniára! Ne szólj bele, ne nézd 2 méternél közelebbről, ne beszélgess hallótávolságon belül oda nem passzoló dolgokról! Ha a felnőtt játszótéren összefutsz egy ismerőssel, akivel megbeszélnétek a világ folyását, hagyjátok el a termet, hogy ne zökkentsétek ki az ihletett állapotban lévőket!

– Ne bámulj folyamatosan másokat engedély nélkül, különösen közelről ne!

– Alkalmi szexhez mindig használj óvszert, de nem azért vannak kitéve, hogy hazavidd!

– Csak akkor lépj fel BDSM szerepben másokkal szemben, ha abba beleegyeztek!

– Játék előtt egyeztesd a határokat, és mindig ügyelj a biztonságra!

– Ha úgy gondolod, szívesen látnák a csatlakozásodat egy BDSM játékhoz, először kérdezd meg a dominánst is, mielőtt a szubmisszívvel interakcióba lépsz!

– Ne tolakodj be jóváhagyás nélkül mások személyes terébe!

– Ami a partin történik, az a partin is marad. Miután kiléptek az ajtón, ne keresd a másikat, ne kísérd haza, ne nyomulj rá külön jóváhagyás nélkül!

– A partiban se kövess senkit jóváhagyás nélkül!

– Nem szégyen dezodort hozni magaddal.

Ha bármi problémát észlelsz, kérjük, rögtön jelezd a személyzetnek!

A nem mindig nemet jelent! De hogyan mondjunk nemet?

A klubban bármit meg szabad kérdezni. Ha tőled kérnek engedélyt valamire, akkor ne sértődj meg, de persze nyugodtan mondhatsz bárkinek bármire nemet. Erre sokféle mód van, melyeknek különböző a jelentése, érdemes pontosan fogalmazni, hogy a másik tisztában legyen vele, melyik fajta nemre gondolsz. Pár példa az elutasításra:

– Most nincs kedvem hozzá.

– Azt nem, de mit szólnál, ha…

– Érdekes felvetés, de ez engem nem mozgat meg.

– Csak a párommal játszom.

– Beszéljünk erről később!

– Kedves, hogy rám gondoltál, de én nem szeretnék veled játszani.

– Még nem állok készen ilyesmire.

– Kérdezd meg az uramat/úrnőmet!

– Majd szólok, ha szeretném.

– Ma este nem vagyok nyitott az erotikára.

– Inkább nem.

– Sárga. (Ez a biztonsági szó verbális közeledésnél is azt jelenti, hogy nem jó az irány, de azért próbálkozhatsz még.)

– Piros! (Ez a biztonsági szó verbális közeledésnél is azt jelenti, hogy azonnal állj le.)

A rendezvényeken való részvétel általános szabályai

A 2012. január 1-től hatályos, a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény értelmében zárt légterű helyiségben TILOS A DOHÁNYZÁS. Dohányzó vendégeink a klub területén kívül gyújthatnak rá.

A rendezvényen való részvételre nem jogosult, aki

– jogszabályba ütköző módon viselkedik, vagy a többi résztvevő terhére van,

– a hatályos jogszabályok szerint kábítószernek minősülő anyagot használ, azzal visszaél,

– megszegi a rendezvény szabályainak bármelyikét.

A rendezvényen a verbális, testi vagy egyéb jellegű zaklatást szigorúan vesszük. A zaklató a helyszínről azonnal eltávolítható és visszatérítésre nem jogosult. Bármilyen jellegű kapcsolat kialakítása egy másik emberrel, csak annak beleegyezésével lehetséges. Az esetleges játék közben elszenvedett testi, lelki, szellemi sérülésekért sem a helyszín, sem a rendezők semmilyen felelősséget nem vállalnak. Kérjük maximálisan figyeljetek egymásra.

A KLub kizárólag a neki felróható szándékos, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért felel, és a Látogatót jogszabályok alapján megillető jogokon túl kifejezetten kizárja a felelősségét minden egyéb káresemény kapcsán.  A Szervező kifejezetten kizárja felelősségét minden, az előző mondatban nem említett személyi- és vagyoni káresemény kapcsán, továbbá nem felelős azon károkért sem, melyek abból adódtak, hogy a Látogatók elmulasztották a rendkívül fokozott figyelem tanúsítását a testi épségük megőrzése érdekében.

A Látogatót polgári jogi és büntetőjogi felelősség terheli az okozott károkért, mind a Klub, mind a Szervező, mind harmadik személyek irányába. A Klub kizárja a felelősséget minden olyan kárért, amelyet a Látogató jogellenes magatartása okozott.

A Klub kifejezetten fenntartja magának a műsorváltoztatás, továbbá helyszín- és időpontváltozás jogát. A Látogató nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Klubbal szemben ezen változások kapcsán.

Az Klub területén elhagyott tárgyakért anyagi felelősséget nem vállalunk.

A ruhatárban leadott tárgyakért a Klub nem vállal felelősséget. Korlátozott számban van lehetőség értékmegőrző szekrény bérlésére.

Akik szeretnének átöltözni azok számára a ruhatár előtti koedukált öltöző áll rendelkezésre.

A klub jellegéből adódóan az épület területén kép és hangfelvétel rögzítésére kizárólag a szervezők, vagy a szervezők által felkért személyek jogosultak, előzetes tájékoztatás után.

Amennyiben a programról képi- vagy hangfelvétel készül, a felvételeken szereplő látogatóink azzal kapcsolatban semmilyen követeléssel nem élhetnek – amennyiben nem felismerhetőek a felvételen -, sem a rendezőkkel, sem a felvétel készítőivel szemben.

Felismerhető fotó kizárólag olyan vendégeinkről készül a szabadság minisztériumában, akik ehhez, és a fotó közzétételéhez kifejezetten hozzájárulnak.

A programkezdési időpontok tájékoztató jellegűek, ahhoz képest eltérés előfordulhat.

A Rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében rendező fenntartja a jogot arra, hogy a Rendezvény területére bevihető tárgyakat, eszközöket korlátozza. Így különösen tilos a Rendezvény területére kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, esernyőt, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat bevinni.

A rendezvényre való belépéssel a fenti szabályok elfogadottnak minősülnek. Aki valamely szabályt megszegi, a rendezvényt köteles elhagyni, illetve a rendezők által kivezethető. Ebben az esetben a belépési díj nem követelhető vissza.